3 Dingen om te onthouden als het leven tegenvalt

by Charelle Casander
wat als het leven tegenvalt

Het leven bestaat uit ups en downs en de enige manier om vanuit de diepe dalen weer omhoog te klimmen is door, inderdaad, te blijven klimmen. Als je de volgende drie dingen onthoudt gaat dat klimmen echter nét een beetje makkelijker en sta je in no time weer boven op de heuvel!

Drink voldoende water

In tijden van stress staat ons lichaam constant onder spanning wat het soms lastig maakt om te bewegen, te mediteren en gezond te blijven eten. En dat zijn nou nét de dingen die altijd het beste werken. Gelukkig is er nog een vierde component dat ook in drukke tijden toegankelijk blijft: water drinken.

Het drinken van water ondersteunt al onze lichamelijke processen, bezorgt je een energy boost en zorgt ervoor dat je weer helder kunt denken. Daarnaast helpt water ons om moeilijke emoties van ons af te laten glijden en reinigt het ons energetisch lichaam van negativiteit en blokkades.

Voel!

Denken, peinzen en overanalyseren; onze favoriete bezigheden bij tegenslag. Maar juist dat constante denken haalt ons uit het moment, uit het hier en nu en verhindert ons ervan om verder te klimmen. Maar sommige dingen kunnen nu eenmaal niet verklaard worden door te denken en daarnaast hoeft niet alles verklaard te worden voordat je verdergaat. Wat is gebeurd, is nu eenmaal gebeurd.

Stop dus met denken en voel. Voel wat je moet doen. Wat zegt je onderbuik? Maar ook, hoe voel je je als je aan oplossing A denkt en hoe als je aan oplossing B denkt? Rationeel gezien is oplossing A misschien de beste. Maar sluit je je ogen en haal je een paar keer diep adem dan vertelt je gevoel je misschien dat oplossing B de juiste is. Probeer het eens, voel wat je echt voelt en laat je rationele stem zich er niet in mengen.

Je komt altijd boven

Ook al is de tegenslag nog zo groot, het plezier in het leven nog zo ver te zoeken, uiteindelijk komt altijd alles goed. Misschien is het een cliché, maar het zijn juist de moeilijke tijden die je sterk maken en jou langzaam vormen tot de beste versie van jezelf.

Misschien denk je: ‘waarom overkomt mij dit nou?’ Of: ‘ook dat nog!’ Misschien is alles één grote chaos en weet je helemaal niet meer waar je aan toe bent. Dan zit je goed. Een hopeloze situatie is vrijwel altijd een situatie die leidt tot persoonlijke groei. Net zoals De Dood en De Toren in de tarot.

Laat je niet teveel van slag brengen door al het tumult. Zet een stap terug. Kijk er mindful naar, van een afstandje, alsof je enkel toeschouwer bent en je helemaal niets hoeft te doen met alles wat er om je heen gebeurt. En vertrouw erop dat alles goed komt.

Na elk dal komt een top, wat betekent dat alles áltijd goed komt of een reden heeft. Als je daarop vertrouwt en je je er niet tegen verzet, dan merk je dat de dalen ineens een stuk minder heftig zijn.

De oplossing is er al, je hoeft er alleen nog maar naartoe te klimmen.

Opt In Image
Download jouw gratis Maanfasen Cheat-Sheet!
En ontvang tips in je inbox voor een lichter leven!

*Je schrijft je in voor onze e-mails en gaat akkoord met onze privacy voorwaarden.

You may also like