3 Manieren om meer gebruik te maken van jouw bergkristal

by Charelle Casander
bergkristal

De bergkristal is een bijzonder krachtige steen om mee te werken voor iedere crystal healer. Hij is wellicht wat saai en kleurloos, maar dat maakt zijn kracht niet minder interessant. Sterker nog, de bergkristal is één van de meest geliefde stenen en een steen die vaak als eerste wordt aangeschaft.

Veel stenen hebben een bepaalde werking, zo wordt de lapiz lazuli vaak gebruikt om het keelchakra te stimuleren en activeert de amethist ons derde oog. De bergkristal daarentegen heeft een heel scala aan verschillende werkingen. De bergkristal is daarom misschien wel de meest waardevolle steen in jouw collectie!

In dit artikel deel ik drie manieren om jouw bergkristal in te zetten.

1. Het opladen en versteken van andere kristallen

De bergkristal combineer je het beste met één of meer andere kristallen. De bergkristal verhoogt namelijk de trilling en daarmee de werking van zijn metgezellen. Draag je bijvoorbeeld de gouden driehoek bij je (rozenkwarts, amethist en bergkristal), dan versterkt de bergkristal de werking van zijn roze en paarse vriendje.

2. Manifesteren met een bergkristal

De nieuwe maan is het moment om je ogen te sluiten, naar binnen te keren en te visualiseren wat je graag in je leven wilt hebben. Een bergkristal is een fijne steen om te gebruiken tijdens een dergelijk nieuwe maan ritueel. Tijdens het visualiseren houd je de bergkristal in je hand en aan het eind visualiseer je hoe jouw visualisatie de kristal instroomt. Daarna begraaf je de bergkristal in de tuin, alsof je een zaadje plant voor je toekomstplannen; dat wat jij wilt manifesteren. Ga daarna verder met je ritueel, bijvoorbeeld door middel van een gebedje of het tonen van dankbaarheid.

3. Kijken in je kristallen bol

Voor sommige mensen is het kijken in een kristallen bol een manier om contact te leggen met hun intuïtie, voor anderen werken tarotkaarten beter, het staren naar een kaarsvlam, of dromen onder de douche. Wil je proberen om in een kristallen bol te kijken? Vul dan eens een kristallen wijnglas met water en staar ernaar. Doe je het regelmatig dan train je je derde oog en leg je steeds makkelijker contact met je intuïtie. Op een zeker moment kan een blik werpen op je kleine bergkristal al veel nieuwe inzichten opleveren.

Een nieuwe bergkristal gekocht? Vergeet hem dan niet eerst schoon te maken door hem twee uurtjes te laten rusten in een bakje met zeezout of hem af te spoelen onder de kraan. Visualiseer dat de steen volstroomt met wit licht en alle negatieve energie gereinigd wordt. Daarna pak je de steen vast en laat je er positieven energie instromen. Bedenk waar je de steen voor wilt gebruiken en ‘vertel’ hem je goede intenties.

Meer lezen?

Bergkristal kopen?

Dit artikel bevat affiliate links.

Opt In Image
Download jouw gratis Maanfasen Cheat-Sheet!
En ontvang tips in je inbox voor een lichter leven!

*Je schrijft je in voor onze e-mails en gaat akkoord met onze privacy voorwaarden.

You may also like

Leave a Comment