Wat je wilt weten over de Lion’s Gate in augustus!

by Charelle Casander
lionsgate

Vorige week zag ik de term Lion’s Gate verschillende keren voorbijkomen op sociale media. Ik had er nog niet eerder van gehoord maar was wel benieuwd wat het inhield, dus ik zocht het uit! In dit artikel deel ik alles wat je wilt weten over het Lion’s Gate portaal dat jaarlijks in augustus opent.

Lion’s Gate

Dit jaar (2017) is de Lion’s Gate open van 26 juli t/m 12 augustus, maar zijn kracht is het sterkst op 8 augustus. Tijdens de Lion’s Gate staan de ster Sirius en de zon allebei in Leeuw en op 8 augustus staan Sirius en de Zon op één lijn. Normaal gesproken bestraalt de zon ons al met levensenergie, maar nu zij zelf wordt beschenen door Sirius besprenkelt ze ons ook met het licht van deze heldere blauwe ster.

Sirius wordt ook wel gezien als de spirituele zon, de zon van onze ziel en van ons hogere zelf. Sirius draagt de kennis en wijsheid van hogere entiteiten en dimensies met zich mee, waardoor het licht van Sirius ons in staat stelt om beter contact te maken met ons innerlijk weten.

De energie van Sirius geeft ons inzicht en helpt ons om het derde oog chakra te openen, het chakra dat ons verbindt met onze intuïtie en ons helpt bij visualisatie en manifestatie.

Bovendien geeft Sirius ons een gevoel van connectie en verbinding, het gevoel onderdeel uit te maken van het universum. We voelen dat we allemaal toegang hebben tot het universele bewustzijn en dat we, als we maar luisteren, heel goed weten wat we willen, welke keuzes we moeten maken en waarom we op Aarde zijn.

Kortom, het licht van Sirius geeft ons nieuw bewustzijn, helpt ons om ons spiritueel verder te ontwikkelen en kan het bewustzijn op de hele Aarde vergroten. In verband met de volle maan in Waterman kan dit leiden tot meer vrede op Aarde.

Mensen die er gevoelig voor zijn zullen ook meer contact voelen met de immateriële geesteswereld. Contact met natuurgeesten, gidsen en engelen. Of juist extra krachtige astrale reizen maken tijdens hun meditaties.

Volle Maan

De Lion’s Gate is dit jaar het krachtigst op 8 augustus, één dag na de volle maan in Waterman. Ik vertelde over deze volle maan in aflevering 3 van de Een Beetje Zweven podcast. Het is een volle maan die ons motiveert om anderen te helpen en doordat er tevens een gedeeltelijke maansverduistering plaatsvindt, zal deze energie ons zes maanden lang bijstaan. In combinatie met het verhoogde bewustzijn tijdens de Lion’s Gate brengt dit ons in staat om meer vrede te creëren.

Volle maan is altijd een moment van loslaten en van dankbaarheid, we maken ruimte voor hetgeen we in ons leven willen verwelkomen en zijn dankbaar voor wat we hebben. Op die manier laten we het universum weten dat we graag meer van dat willen ontvangen. Het is The Law of Attraction.

Een leven als mens

Net als de volle maan vraagt de energie van Sirius ons om dankbaar te zijn voor ons leven als mens. Als de zon van hogere dimensies, weet hij dat wij ervoor gekozen hebben om een mensenleven te ervaren. Een mensenleven vol obstakels, maar ook een leven vol moois. Een leven met aardse emoties, smaken en andere waarnemingen.

Toegegeven, mens zijn is niet altijd leuk. Maar toch is het geweldig. Mensen zijn passievol én compassievol en ze kunnen zóveel teweeg brengen in onze wereld. Als we ons menszijn omarmen tonen we dankbaarheid voor deze ervaring waarvan we kunnen leren en groeien.

Helaas vergeten we dat vaak in de dagelijkse sleur van ons mensenleven. Een sleur waarin bitterheid en angst doorgaans een grote rol verwerven en de zaadjes vormen van oorlog en onvrede.

Dankbaarheid heeft de kracht om bitterheid en andere negatieve emoties te doen verdwijnen. Liefde is het sterkste gevoel en overtreft al het andere. Liefde kan angst aan, kan bitterheid overwinnen. Dit zorgt ervoor dat er nóg meer plaats ontstaat voor positieve energie. De Lion’s Gate van dit jaar werkt helend en reinigend, zolang we er maar voor open staan. Ben dankbaar en toon liefde.

Het is enkel door loslaten dat we plaats kunnen maken voor al het mooie dat de Lion’s Gate energie ons wil geven. Ga bij jezelf na. Waar ben je blij over in dit leven? Waar geniet je van? Wat wil je nog ervaren in dit leven? Lion’s Gate is het perfecte moment om hierbij stil te staan.

Het oude Egypte

Dat Lion’s Gate ons veel wil geven, dat wisten de oude Egyptenaren al. Tijdens Lion’s Gate staat de ster ster Sirius in een bepaalde hoekverhouding met de piramides in Giza. In het oude Egypte stond dit moment voor overvloed. Het water in de Nijl stond dan hoog wat betekende dat er geoogst moest worden of dat de oogst net binnen was. De Nijl overstroomde namelijk jaarlijks en dan moest de oogst binnen zijn, anders spoelde de rivier alles weg.

Het getal 8

In de numerologie staat het getal 8 voor een balans tussen de materiële en de spirituele wereld. 8 symboliseert de energie van kracht, harmonie en vrede. Ontvang deze energie op 8 augustus (8/8) en laat hem je helpen om de dingen die jouw onvrede brengen los te laten.

Maak ruimte voor de energie van de Lion’s Gate en laat hem in je voordeel werken.

Opt In Image
Download jouw gratis Maanfasen Cheat-Sheet!
En ontvang tips in je inbox voor een lichter leven!

*Je schrijft je in voor onze e-mails en gaat akkoord met onze privacy voorwaarden.

You may also like