Loslaten: 3 manieren om los te laten bij volle maan

by Charelle Casander
loslaten_volle_maan

Waar de nieuwe maan de tijd is om intenties te stellen en te bedenken wat je graag in je leven wilt verwelkomen, is de volle maan een tijd om bepaalde dingen los te laten. We nemen afscheid van gedachten, spullen en emoties die ons niets meer opleveren en die niet meer in ons leven passen. Hoe je dat doet? Nou, zo!

Bij volle maan reflecteert de maan het licht van de zon volledig. Ons innerlijke leven dat door de zon wordt gerepresenteerd komt bloot te liggen en confronteert ons met alles wat we vasthouden. Emoties, spullen, oude kleren, oude documenten op die overvolle harde schijf, gewoonten, denkpatronen en nare herinneringen. Het zijn allemaal dingen die we vasthouden en die er voor kunnen zorgen dat we geen ruimte hebben om het nieuwe in ons leven te verwelkomen. Nieuwe personen, nieuwe liefdes, vriendschappen, emoties van vreugde, nieuwe herinneringen, kansen en projecten. Ze hebben allemaal ruimte nodig en zolang wij die ruimte niet maken, stagneert ons leven en kan verandering geforceerd en zwaar aanvoelen.

Juist omdat de volle maan een tijd van actie is die jouw nieuwe maan intenties verwezenlijken, is het zaak om tijdens volle maan ruimte te creëren voor het nieuwe. Daarom deel ik in dit artikel drie eenvoudige manieren om het oude los te laten.

Een val van water en woorden

Neem de tijd, ga rustig zitten en bedenk wat jij wilt loslaten. Wat komt er als eerste in je op? Dat wil je sowieso alvast loslaten.

Voel wat deze dingen, herinneringen en gedachten met je doen. Word je er naar van, moet je huilen of laten ze je koud? Schrijf het allemaal op! Laat je lichaam de emoties voelen en probeer ze niet te onderdrukken. Door het op te schrijven breng je ze vanuit je lijf in de fysieke wereld, zodat je ze daarna kunt opruimen. Hoe?

Neem een douche, een lekker bad of maak een wandeling door de regen.

Huil als dat nodig is. In mijn ervaring is dat altijd nodig, ik ben soms echt een huilebalk en dat is niets om je voor te schamen. Je tranen opkroppen leidt alleen maar tot nog minder ruimte!

Tranen hebben de gave om oude emotionele pijn en rouw weg te laten stromen, laat ze voor je werken.
Hoe voel je je nu?

Op de brandstapel

Schrijf alles op wat je wilt loslaten. Ga bij jezelf na waar je bang voor bent, waar je echt met niemand over wilt praten, op wie je boos bent en waarom, wie je pijn heeft gedaan, wat je frustreert, wat jou in de weg zit bij het verwerkelijken van je nieuwe maan intenties, wie je wilt vergeven (misschien jezelf?). Dit wil je allemaal loslaten.

Schrijf net zolang tot er niets meer uit je komt. Als het je niet lukt om te beginnen met schrijven, schrijf dan: Ik wil een aantal dingen loslaten, namelijk… Zodra je begint met schrijven kun je niet meer stoppen, zorg dus dat je genoeg papier naast je hebt liggen.

Pak je papier en loop naar de wasbak. Pak lucifers of een aansteker en steek het beschreven papier in brand, gooi het in de gootsteen en zie het branden. Daarna spoel je de asresten weg.

Hoe voel je je nu?

Natuurlijk kun je je papier ook verbranden rondom een kampvuur.
Ben in beide gevallen voorzichtig!

Met de wind mee

Waait het buiten? Maak een wandeling over het strand of door het bos en voel bewust alles wat je wilt loslaten. Voel de emoties, voel hoe alles je in de weg zit en laat de wind het met zich meenemen. Voel hoe de wind jou schoon blaast en ruimte maakt voor het nieuwe!

Bekijk de dag nadat je je volle maan ritueel hebt voltooid naar je nieuwe maan intenties. Heb je het gevoel dat je ze nu beter kunt verwezenlijken? Houd in de gaten wat zich allemaal in jouw leven aankondigt naar aanleiding van het loslaten van het oude. Door dit in de gaten te houden zul je zien hoeveel effect loslaten heeft en kun je niet wachten om bij de volgende nieuwe maan nog meer los te laten!

Meer lezen over de maan:


Opt In Image
Download jouw gratis Maanfasen Cheat-Sheet!
En ontvang tips in je inbox voor een lichter leven!

*Je schrijft je in voor onze e-mails en gaat akkoord met onze privacy voorwaarden.

You may also like