Boekrecensie | De kracht van het Nu door Eckhart Tolle

by Charelle Casander
de kracht van het nu eckhart tolle

De kracht van het Nu is het bekendste werk van Eckhart Tolle en een boek dat vele op het pad van spiritualiteit en persoonlijke ontwikkeling zet. Hoogste tijd dus om hier een recensie over te schrijven!

Het boek “De kracht van het nu” van Eckhart Tolle is een inspirerend en diepgaand werk dat lezers kan helpen hun bewustzijn te vergroten en een dieper gevoel van vrede en voldoening in hun leven te vinden. Het boek is een combinatie van spirituele leringen, praktische oefeningen en persoonlijke anekdotes van de auteur, die allemaal bedoeld zijn om de lezer te helpen meer in het moment te leven en los te komen van de constante stroom van gedachten die ons vaak in beslag nemen.

De kracht van het Nu samenvatting

Tolle introduceert het concept van “het nu” als de enige werkelijkheid die er toe doet, en stelt dat het verleden en de toekomst slechts mentale constructies zijn die ons afleiden van het heden. Hij legt uit dat het onze constante innerlijke dialoog is – ons gepraat tegen onszelf – dat ons ervan weerhoudt ons te concentreren op het huidige moment en ons kan doen vastzitten in negatieve emoties zoals angst, zorgen en stress.

Oefeningen en meditaties

Tolle biedt praktische oefeningen en meditaties om lezers te helpen hun geest te trainen om in het huidige moment te blijven en zich te concentreren op de sensaties van hun lichaam, in plaats van zich te laten meeslepen door hun gedachten. Hij benadrukt ook het belang van acceptatie en overgave aan het huidige moment, in plaats van te strijden tegen de werkelijkheid of te proberen deze te veranderen.

De kracht van het Nu review

Over het algemeen is “De kracht van het nu” een goed geschreven en boeiend boek dat kan helpen om een diepere verbinding met het leven te vinden en meer innerlijke rust en vrede te ervaren. Hoewel sommige van de concepten en oefeningen misschien uitdagend zijn voor sommige lezers, biedt het boek zeker waardevolle inzichten en praktische tools voor iedereen die op zoek is naar meer bewustzijn en vreugde in hun leven.

Bestel dit boek:

Dit artikel bevat affiliate links.

You may also like