Boekrecensie | Doe Het Zero door Jessie en Nicky Kroon

by Charelle Casander
doe-het-zero-boek

Met het boek Doe Het Zero wordt verpakkingsvrij leven een makkie! De auteurs Jessie en Nicky Kroon schreven eerder het boek Het Zero Waste Project, waarin ze je kennis laten maken met de zero waste lifestyle. In Doe Het Zero bieden ze meer dan 80 recepten aan om je die lifestyle ook daadwerkelijk eigen te maken. Van deodorant tot havermelk en van wasmiddel tot kerstversiering, je leert het allemaal zelf te maken.

Waarom zelf maken?

Voor veel producten geldt: als je het zelf maakt, bespaar je de wereld van wegwerpplastic. Denk maar eens aan de plastic fles van je allesreiniger of het zakje van je wattenschijfjes. Maar als je die allesreiniger en wattenschijfjes zelf maakt, heb je ook geen verpakking om weg te gooien. Eigenlijk heel simpel dus, verpakkingsvrij leven. Maar dan moet je wel weten hoe je begint.

80 zero waste recepten

Doe Het Zero is een verzameling van recepten die het makkelijk maken om onnodige hoeveelheden plastic verpakkingen, schadelijke stoffen en nutteloze producten ui tje leven te bannen. Het leuke is: de meeste recepten zijn heel eenvoudig, want dingen zelf maken is vaak veel makkelijker dan je denkt. (En ook nog eens goedkoper!)

Zo vind je in het boek recepten voor in de keuken (lees: vegan gehakt, hummus, chocola, popcorn, energierepen, etc.), maar ook recepten voor in de badkamer en in en rond het huis. Zo leer je hoe je zelf deodorant en droogshampoo maakt, maar ook wattenschijfjes, afwasmiddel en wasverzachter komen aan bod.

De meeste recepten kosten weinig tijd en energie om te maken, anderen vergen wat meer stappen en oefening. Ieder recept is zo eenvoudig mogelijk uitgelegd, zodat het voor iedereen te volgen is en jij je de zero waste lifestyle succesvol eigen kunt maken.

In de kast

Doe Het Zero is één van die boeken die je gewoon in huis wilt hebben, zodat je op het moment dat je iets in je hand hebt waarvan je denkt: ‘kan ik dit niet zelf maken?’, je naar de kast loopt en het boek erbij pakt. Geheid dat het recept erin staat en je meteen aan de slag kan!

Bestel dit boek:

Dit artikel bevat affiliate links.

You may also like