Boekrecensie | You Are A Badass, door Jen Sincero

by Mozanne
BOEK YOU ARE A BADASS

Toen ik het boek You Are A Badass voor het eerst las in de zomer van 2016, zat ik niet lekker in mijn vel. Ik twijfelde heel erg aan mezelf en was behoorlijk onzeker. Heel graag wilde ik zelfverzekerder zijn en keuzes durven maken. Maar ik zat lekker in mijn comfort-zone (Big Snooze) en dat voelde lekker warm als met een dekentje en een kop thee op de bank. Niks kon mij gebeuren. Maar het voelde niet goed. Ik voelde me nutteloos. Ik gebruikte niet al mijn potentie. Want iets in mij zei toch dat ik meer kon. Er was ergens nog een stemmetje dat zei dat ik een ‘badass’ kon zijn. Want dat was ik in mijn ogen toen totaal niet.

Voor ik het boek kocht bekeek ik wat video’s waar schrijfster Jen Sincero in te zien was. En al snel werd ik verliefd op haar manier van vertellen. Zij is van leven in een garage naar werken over heel de wereld gegaan. Ze heeft 40 jaar lang een leven geleid dat middelmatig was. Ze had bijna geen geld. Tot ze er genoeg van had en investeerde in een coach. En vanaf toen is haar leven drastisch veranderd. Nu reist ze over heel de wereld en is ze zelf ook coach.

You Are A Badass begint met een stukje bewustwording. Je komt er achter waarom je bent geworden wie je nu bent en hoe je dat kunt accepteren. Jen noemt het stemmetje in je hoofd dat je tegenhoudt om nieuwe dingen te proberen The Big Snooze. Afgekort BS (dezelfde afkorting als voor bullshit). Want dat is het eigenlijk. Het is je ego die je tegen wil behoeden voor dingen die mogelijk niet goed kunnen gaan. Het is het stemmetje dat zegt: Wat zullen mensen wel niet denken? Het probeert je overal vanaf te praten. Het advies van Jen Sincero is om daar niet meer naar te gaan luisteren.

Meditatie is een belangrijk onderdeel in het boek. Jen vertelt je in duidelijke taal hoe je daarmee kunt beginnen en deelt haar eigen ervaringen met meditatie. Ook behandelt ze hoe belangrijk het is om dagelijks bezig te zijn met dankbaarheid.

Door de ontelbare motiverende quotes krijg je echt zin om actie te ondernemen. De boodschap is: Fear is for suckers (angst is voor slappelingen). Ga aan de slag en stop met luisteren naar de redenen waarom je het niet zou moeten doen. Waarom je het juist wel moet doen en waarom jij een badass bent? Dat lees je in You Are A Badass.

Als jij nieuw bent met zelfhulp/spiritualiteit/persoonlijke ontwikkeling dan is You Are A Badass een perfect boek om mee te starten. Jen schrijft precies wat jij op dit moment denkt. Ze steekt de draak met ‘zweverige’ dingen maar maakt er vervolgens tastbare praktische handvatten van. Ze vertelt heel eerlijk wat zij er van vindt maar wel op een respectvolle manier. Het belangrijkste thema wat terug blijft komen is: Love Yourself. En dat is mij het meeste bijgebleven, want na het lezen van de laatste bladzijde begon ik dat ook echt te doen. Zonder Jen Sincero was ik er nooit achter gekomen dat ik op deze aarde ben gekomen om coach te zijn.

“Take care of yourself as if you’re the most awesome person you’ve ever met!” – Jen Sincero

Bestel dit boek in het Engels of Nederlands:

Dit artikel bevat affiliate links.

Opt In Image
Download jouw gratis Maanfasen Cheat-Sheet!
En ontvang tips in je inbox voor een lichter leven!

*Je schrijft je in voor onze e-mails en gaat akkoord met onze privacy voorwaarden.

You may also like