Boekrecensie | Brieven van mijn ziel, door Chantal van den Brink

by Nancy de Heer

‘Brieven van mijn ziel is een trilogie’. In drie boeken neemt schrijfster Chantal van den Brink je mee op haar reis in de wonderbaarlijke wereld van zelfontdekking, zelfheling en spiritualiteit.

Het eerste deel Brieven van mijn ziel | 1, heeft als ondertitel: “Over wakker worden en op reis gaan in een wondere wereld die mijn leven op zijn kop zet”.

Chantal heeft aan Nyenrode gestudeerd, beweegt zich in de zakenwereld en is al jaren moe. Ze is nooit echt hersteld van de ziekte van Pfeiffer en de vermoeidheid beheerst haar leven. Wanneer een consultant haar vraagt wie ze werkelijk is en ze daar geen antwoord op weet te geven raakt haar dat dusdanig dat ze op zoek gaat naar antwoorden. Chantal komt terecht bij aurahealers, een spirituele gemeenschap in Schotland en vanaf dat moment kiest zij echt voor zichzelf, vastbesloten om de onderliggende oorzaken van haar vermoeidheid te onderzoeken en aan te pakken.

Wat ik zo mooi vind aan ‘De brieven van mijn ziel‘ is dat het een brug slaat tussen de wereld die de meeste mensen wel kennen: werken, meedoen in de maatschappij enerzijds en het werkelijk kiezen voor een leven dat je vervulling biedt anderzijds. Waarachtig kiezen voor wat goed is voor jou. Chantal van den Brink doet het en beschrijft het op een prachtige manier waardoor het inspireert. Op haar zoektocht ontmoet ze verschillende genezers, groepen, gidsen en vooral oude stukken van zichzelf.

In het tweede deel “Over vastzitten in een oude vorm en zoeken, maar niet vinden, tot de dam breekt” en het derde deel “Over de bodem van de put en de ontmoeting met mijn tweelingziel die me eindelijk thuisbrengt” vervolgt Chantal haar levensreis. De boeken blijven boeien. Chantal van den Brinks manier van schrijven houdt je steeds betrokken bij haar leven en haar ontdekkingen. De problematiek die ze tegenkomt is soms herkenbaar maar de manier waarop zij ermee omgaat is anders dan wat ik ooit eerder heb gelezen. Natuurlijk weet ik van gidsen en aura’s maar de ervaringen van Chantal én de manier waarop ze die beschrijft zijn uitermate inspirerend en geven vertrouwen in het volgen van een spiritueel pad.

Deze trilogie is niet gecategoriseerd als ‘zelfhulpboek’ en dat is jammer. Het is voor mij namelijk hét ultieme zelfhulpboek. Omdat het leest als een trein en niets van je vraagt, enkel geeft, ontstaat er een onderstroom die draagt: als zij het kan, dan kan ik het ook!  De setting zorgt ervoor dat je je kunt blijven verbinden met haar leven. Dit is niet een goeroe in de Verenigde Staten of een yogi in India, dit is het verhaal van iemand die opgroeit in Nederland, een gezin heeft en de dagelijkse beslommeringen daarvan dusdanig herkenbaar verhaalt dat het heel dichtbij komt.

Ik heb de trilogie al meerdere malen uitgeleend en krijg diezelfde ervaring van anderen terug. Achterin de boeken staat steeds een bibliografie die hulp biedt als je van een bepaald onderwerp meer wilt weten of verder wilt studeren.

Via haar Facebook-pagina en haar website bericht Chantal van den Brink nog regelmatig over het verdere verloop van haar pad. Op enig moment heeft ze gesproken over een mogelijk vierde deel. Ik kan niet wachten!

Bestel het eerste boek in deze trilogie:

Dit artikel bevat affiliate links.

Opt In Image
Download jouw gratis Maanfasen Cheat-Sheet!
En ontvang tips in je inbox voor een lichter leven!

*Je schrijft je in voor onze e-mails en gaat akkoord met onze privacy voorwaarden.

You may also like