Boekentip | Master Your Mindset, door Michael Pilarczyk

by Jamie Walters

Zo nu en dan kom ik mensen tegen die mijn leven veranderen. En soms zijn dat mensen die een boek geschreven hebben. Nu ben ik geen boekenworm, ik ga pas lezen als ik echt heel nieuwsgierig ben naar een boek en dan ben ik niet meer te stoppen. Dan ben ik zo verslaafd aan het boek dat ik afkickverschijnselen vertoon wanneer ik niet snel genoeg mijn leesvoer binnenkrijg. Dit gebeurde ook toen ik begon aan het boek van Michael Pilarczyk, Master Your Mindset.

Tijdens het lezen van Master Your Mindset vroeg ik mij steeds af waarom dit soort boeken geen onderdeel zijn van het leersysteem. De informatie die in dit boek gegeven wordt vind ik essentieel. Namelijk het spiegelen van jezelf en leven zonder excuses. Wat er gebeurt in onze huidige maatschappij is dat wij alles buiten onszelf zoeken, zonder dat wij weten hoe wij naar binnen kunnen keren. Terwijl wij alle antwoorden kunnen vinden in onszelf.

Het is enorm inspirerend om te lezen dat meneer Pilarczyk van niets naar iets is gekomen. Hij is namelijk een mooi voorbeeld van iemand die diep in de schulden heeft gezeten maar nu een miljoenenbedrijf heeft. Door te geloven in wat hij wilde en door in actie te komen heeft hij zijn dromen waargemaakt. Hij leeft nu zijn mooiste leven. Daar is geld natuurlijk een onderdeel van maar niet het doel. In zijn uitleg beschrijft hij dat geld een ruilmiddel is en een energie. Wat natuurlijk interessant is, omdat er een bepaald taboe heerst op het willen van veel geld. Toch is het een feit dat veel in onze westerse wereld geld kost. Natuurlijk zijn vakanties met familie en vrienden onbetaalbaar, maar uiteindelijk moet er wel een vliegticket en hotel of appartement betaald worden. Om maar niet te spreken over de heerlijke etentjes en leuke uitstapjes. Je kunt niet bij een reisbureau aankomen met een auto om deze in te ruilen voor een complete vakantie.

In het boek geeft hij heldere opdrachten die je voor jezelf kunt toepassen in combinatie met het ondernemerschap. Dit zorgt ervoor dat je bewust wordt van wat jij graag wilt in het leven, dit allemaal buiten alle meningen van buitenaf. Want dat is wat de mens doet. Zichzelf laten leiden door meningen van anderen. In plaats van te leven volgens de maatstaf van een ander moeten we naar onze eigen maatstaven gaan leven. Wanneer iemand zijn of haar eigen weg inslaat wil dat niet per definitie zeggen dat familieleden en vrienden ook diezelfde kant opkijken. Vaak geven zij hun ongevraagde mening, een mening die voorkomt uit angst. Als je je iets van deze mening aantrekt blijf je in jouw comfortzone hangen en ga je niet staan voor wie je bent. Schrijver Pilarczyk maakt de lezer er bewust van dat als je niet weet wat je intens gelukkig maakt of het wél weet maar er geen actie achter zet, je leven niet zal veranderen. Zo blijf je misschien wel levenslang in een spiraal van ontevredenheid hangen.

Af en toe kan meneer Pilarczyk wat hard overkomen, maar dat maakt hem authentiek in de boodschap die hij met de lezer wil delen. Hij maakt zich namelijk niet druk om wat andere mensen van hem vinden en steekt daar geen energie in. Een mooie les, vind ik, die velen van hem kunnen leren. Want wat zou je allemaal nog meer doen wanneer je jezelf losmaakt van de gedachte over wat iedereen wel niet zou denken van jouw manier van leven, in welke vorm dan ook?

Als je het mooiste uit jezelf wilt halen, is dit boek echt een aanrader. Dus ben je op zoek naar een boek bomvol inspiratie om je mooiste leven te leven? Lees dan Master Your Mindset!

Bestel dit boek:

Dit artikel bevat affiliate links.

Opt In Image
Download jouw gratis Maanfasen Cheat-Sheet!
En ontvang tips in je inbox voor een lichter leven!

*Je schrijft je in voor onze e-mails en gaat akkoord met onze privacy voorwaarden.

You may also like