Boekrecensie | Op de tweesprong van moeten en willen, door Elle Luna

by Kim Schollema

Wat doe je en wat wil je echt? Het boek ‘Op de tweesprong van moeten en willen’ kwam op het juiste moment op mijn pad. Het is een heerlijk praktisch zelfhulpboek wat je op een speelse manier aanzet tot DOEN.

De tweesprong

“Maar al te vaak hebben we het gevoel dat het ons niet lukt om alles uit het leven te halen doordat het ons niet lukt alles te geven wat we in ons hebben.” – Elle Luna

Met deze herkenbare quote start het boek. Het begin van een zoektocht naar je roeping. Want wat is je ware roeping? Hoe blijf je trouw aan je roeping? Volgens schrijfster Elle Luna zijn er twee richtingen in het leven: moeten en willen. ‘Moeten’ is dat wat je denkt te moeten doen of wat anderen van je verwachten. ‘Willen’ is dat waar je van droomt, dat waar je hart ligt.

Opbouw

Het boek bestaat uit vier delen. In het eerste deel vertelt Elle Luna aan de hand van haar eigen verhaal over de tweesprong van moeten en willen. Inspirerend! In het tweede deel leer je hoe je al dat ‘moeten’ uit je leven kunt bannen. Weg ermee! In het derde deel word je gemotiveerd om op zoek te gaan naar je roeping. En als je dan eindelijk weet wat je wilt gaan er allerlei alarmbellen rinkelen die jou tegenhouden om ook daadwerkelijk je droom te leven. Elle leert je angsten op praktische wijze te bekijken.

Het laatste deel staat in het teken van het delen van jouw roeping met de rest van de wereld. Want hoe mooi is het als jij met jouw passie ook het leven van anderen kunt verrijken?

Op weg naar wat je wilt

‘Het is jouw leven, maar alleen als jij het je eigen maakt. Het is essentieel dat de normen waarnaar je leeft jouw eigen normen zijn, jouw eigen waarden, jouw eigen overtuigingen met betrekking tot wat goed en fout is, wat waar en onwaar is, wat belangrijk is en wat niet.’ – Eleanor Roosevelt, activiste, gequote in het boek

Het boek ‘Op de tweesprong van moeten en willen’ inspireert en motiveert je om zelf in actie te komen. Omdat het boek creatief is vormgegeven spreekt het jouw eigen creativiteit aan. Het boek staat bomvol praktische oefeningen die je motiveren tot doen. Het zorgt ervoor dat je in beweging komt en letterlijk en figuurlijk in beeld gaat brengen wat jouw roeping is. En dat geheel op jouw eigen manier. Door te tekenen, te schilderen, te schrijven en jezelf uit te dagen om nieuwe dingen te doen en te leren.

Het oog wil ook wat

Inhoudelijk staat het boek als een huis maar de mooie vormgeving wil ik toch nog even apart benoemen. Want wat maakt dit het boek krachtig! De afwisseling van kleur, tekst, quotes en illustraties nodigt je extra uit om ermee aan het werk te gaan. Het speelse karakter van het boek past natuurlijk ook helemaal in mijn straatje. Ik houd ervan!

Kom in actie

Het boek brengt je op een creatieve en speelse wijze in beweging. Het daagt je uit om nieuwe dingen uit te proberen. Je krijgt zin en energie om aan de slag te gaan met datgene wat voor jou belangrijk is: jouw roeping!

Ik kan iedereen aanraden om het ‘Op de tweesprong van moeten en willen’ te lezen. Mij heeft het enorm geholpen in mijn zoektocht naar mijn roeping, mijn passie en wat ik nou echt wil. Zonder dit boek zou ik nog niet zijn waar ik nu ben. Ik durf wel te zeggen dat dit boek de aanleiding was om mijn baan op te zeggen en te kiezen voor ondernemerschap en een speelvol leven.

Bestel dit boek:

Dit artikel bevat affiliate links.

Opt In Image
Download jouw gratis Maanfasen Cheat-Sheet!
En ontvang tips in je inbox voor een lichter leven!

*Je schrijft je in voor onze e-mails en gaat akkoord met onze privacy voorwaarden.

You may also like