Boekrecensie | Vraag en het wordt gegeven, door Esther Hicks

by Madelon Vermeij
vraag-en-het-wordt-gegeven

Wil je alles weten over de Wet van de Aantrekking en hoe je deze in de praktijk kunt toepassen? Dan is ‘Vraag en het wordt gegeven’, hét boek voor jou! Zelf heb ik dit boek aan het begin van mijn spirituele reis gelezen en, wauw, wat een verschrikkelijk gaaf boek. Ik durf zelfs te zeggen dat dit boek mijn zelfbewustzijn en spiritualiteit zo’n enorme boost heeft gegeven! Echt een life-changer voor mij, in de zeer positieve zin.

Vraag en het wordt gegeven‘ is geschreven door het schrijversechtpaar Esther en Jerry Hicks. De wijsheid die in het boek is opgenomen komt middels ‘channeling’ door via Esther Hicks. Zij communiceren dan met het collectieve bewustzijn dat zichzelf Abraham noemt. Het boek lijkt op de Seth Speaks-reeks van Jane Roberts, maar dan véél toegankelijker en praktischer geschreven.

Het boek zegt dat je alles wat je wenst in het leven eenvoudig naar je toe kunt laten stromen, middels ‘source energy’. Wij zijn daar allemaal een verlengde van, alleen zijn we dit vergeten in de loop der jaren. Door je te focussen op wat je wél wilt (in plaats van wat je niet wilt, waar wij mensen énorm goed in zijn), is het onvermijdelijk dat je dat ook zult ontvangen. Alleen onze eigen belemmeringen zitten in de weg om ontvankelijk te zijn voor wat we willen.

Door je te focussen op wat je wél wilt en vanuit dankbaarheid en liefde te leven, kun je in principe alles wat je wenst in je leven manifesteren. Alles om ons heen is energie en energie heeft weer een bepaalde vibratie. Het boek stelt dat gelijke vibratie, gelijke vibratie aantrekt. Ervaar je dus veel positieve emoties en gedachten, dan ontvang je meer met diezelfde positieve vibratie. Maar dat geldt dus óók andersom, ben je overwegend negatief en neerslachtig, dan zul je meer situaties in je leven aantrekken die deze emoties versterken.

Het boek ‘Vraag en het wordt gegeven’ stelt dat onze emoties een kompas zijn. Ervaar je positieve emoties? Dan ben je in verbinding met ‘source energy’ en manifesteer je wat je wilt ontvangen. Ervaar je negatieve emoties? Dan ga je de verkeerde kant op en moet je bijsturen. Middels de oefeningen in het tweede deel van het boek leer je hier met praktische oefeningen mee werken. Ook vind je daar de emotionele schaal, zodat je kunt bepalen waar je emoties zich nú bevinden, en wat je dus moet doen om in een hogere vibratie te komen. Hoe hoger je vibratie, hoe beter het contact met je ‘source energy’ en hoe beter en sneller je manifesteert wat je wilt! Het loont dus zeker om je hiermee bezig te houden!

Als je ‘The Secret’ hebt gelezen of gezien, dan weet je dat je dus ook materiële zaken kunt manifesteren. Zolang je uitsluitend positieve emoties en gedachten ervaart bij bijvoorbeeld geld, kun je dat ook aantrekken in je leven. Het probleem is dat de meeste van ons ergens een negatieve overtuiging over geld hebben opgedaan, zoals: “wanneer je veel geld hebt ben je een snob”, of “veel geld kun je alleen verdienen door heel hard te werken”, of “wanneer je veel geld hebt dan heb je vast misbruik gemaakt van andere mensen”. Zolang deze overtuigingen nog in de weg zitten, zul je moeite hebben met het aantrekken van, in dit geval, geld.

Vraag en het wordt gegeven’ kan een mooi startschot zijn van je zelfbewustzijn. Wellicht ontdek je overtuigingen die je nog tegenhouden om te manifesteren wat je daadwerkelijk wilt. Je gaat begrijpen hoe de Wet van de Aantrekking werkt en je kunt er mee gaan experimenteren! Mocht je uiteindelijk toch nog verdieping zoeken, dan raad ik de boeken van Jane Roberts zeer aan.

Elke keer wanneer je dit boek leest ontdek en leer je weer nieuwe dingen. Momenteel ben ik met ronde drie bezig en nog steeds leer ik van dit boek! Erg bijzonder hoe één boek zoveel inzichten kan geven, zelfs na drie keer lezen! Een echte aanrader voor iedereen die het leven wil leiden waar je van droomt!

Er is van dit boek ook een mooie kaartenset verkrijgbaar:

 

Bestel dit boek:

Dit artikel bevat affiliate links.

Opt In Image
Download jouw gratis Maanfasen Cheat-Sheet!
En ontvang tips in je inbox voor een lichter leven!

*Je schrijft je in voor onze e-mails en gaat akkoord met onze privacy voorwaarden.

You may also like