Aflevering #0 | Launch + Nieuwe maan ritueel

by Charelle Casander
een-beetje-zweven-aflevering-0-pilot

YES! Gisteren verstuurde ik de eerste aflevering van de Een Beetje Zweven podcast aan mijn abonnees en vandaag deel ik hem met jou! De aflevering staat helemaal in het teken van de nieuwe maan van vandaag en geeft je waardevolle inspiratie voor het weekend. In dit artikel deel ik tevens een nieuwe maan ritueel, zodat jouw nieuwe maancyclus vol goede moed van start gaat!

Nieuwe Maan in Kreeft

Een nieuwe maan staat altijd in het teken van een nieuw begin en is daarom de perfecte tijd om intenties en doelen te stellen. In de pilot aflevering van Een Beetje Zweven vertel ik je alles over het thema van de nieuwe maan die vandaag pronkt (of, eigenlijk juist niet pronkt) in het teken Kreeft.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/329646376″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Nieuwe Maan Ritueel

Je hebt nodig:
– 3 witte kaarsen
– pen en papier
– bakje met water
– zout
– rozenkwarts, maansteen en aquamarijn of je favoriete edelstenen
– optioneel: etherische lavendelolie, aromabrander, waxinelichtje en kaarsendover.

Dit ga je doen:
1. Ga aan tafel zitten en zet de drie kaarsen voor je in een driehoek. Steek de kaarsen aan en zet het schaaltje met water, je kristallen en het zout in het midden van de driehoek. Als je gebruik maakt van etherische olie steek dan ook het waxinelichtje in je aromabrander aan en meng in het bakje een paar druppels olie met een laagje water.

2. Sluit je ogen en haal diep adem, concentreer je op je ademhaling en laat je gedachten voor wat ze zijn. Laat ze aan je voorbijgaan net zoals wolken in de lucht aan je voorbijtrekken.

3. Leg je handen op je hartchakra, op het midden van je borst ter hoogte van je hart en visualiseer dat er vanuit je hartchakra een mooi, brandend licht naar buiten straalt.

4. Herhaal het volgende mantra drie keer, of bedenk je eigen mantra:

In het donker van de maan open ik mijn hart.
Ik laat mijn licht schijnen en laat me leiden naar een nieuw begin.

5. Schrijf nu alles op wat in je opkomt. Inzichten, ideeën, projecten waar je mee wilt beginnen, dingen die je graag tegen anderen wilt zeggen, dingen die je deze maand graag wilt onthouden. Neem de tijd en noteer alles wat je wilt opschrijven. Eindig het schrijven met deze zin: Deze maancyclus begin ik aan [zelf in te vullen]. Ik open mijn hart en verwelkom in mijn leven [zelf in te vullen]. Je mag ook een andere zin gebruiken die jouw geschrijf samenvat.

6. Sprenkel een beetje van het zout in het water. Vermeng het door te roeren met je vinger en denk of zeg tegelijkertijd de zin hierboven. Het zout reinigt je energie en staat symbool voor geluk en voorspoed.

7. Leg één of twee natte vingers op je derde oog, tussen je wenkbrauwen in, om je wensen vast te leggen.

8. Bedank het universum en doof de kaarsen (het liefst met een kaarsendover). Indien mogelijk laat je het water, je stenen en je volgeschreven papier dit weekend in het midden van de kaarsen staan. Daarna mag je het opruimen. Je notities bewaar je op een veilige plek totdat je je intenties hebt vervult.

Fijne nieuwe maan!

Wat vond je van de eerste aflevering van Een Beetje Zweven? Laat het weten in de reacties!

Lees ook: Lekker slapen met lavendel, sandelhout en jasmijn

Volg je mij al op FacebookInstagramPinterest en Bloglovin’?

Opt In Image
Download jouw gratis Maanfasen Cheat-Sheet!
En ontvang tips in je inbox voor een lichter leven!

*Je schrijft je in voor onze e-mails en gaat akkoord met onze privacy voorwaarden.

You may also like

Leave a Comment